Egyéni mozgásfejlesztés

"A csecsemő saját mozgásán keresztül játékosan, kreatívan fedezi fel a világot, és szerzi tapasztalatait, és ez adja az értelmi műveletek eredetét."

Piaget francia pszichológus szerint az első 18 hónap rendkívül fontos, mert a gyermek ekkor munkálja ki a megismerési alrendszerek együttesét, melyek később alapot szolgálnak az észlelési és értelmi szerkezethez.

Egyéni mozgásfejlesztés igényelhető, mely akár a babamasszázs és a baba passzív mozgatása folytatásaként alkalmazható. Az egyensúlyt, nagy- és finommozgásokat, térben tájékozódást, szem-kéz koordinációt kívánjuk fejleszteni, olyan eszközök segítségével, mint az egyensúlyozó tölcsér, akadálypálya mozgásfejlesztő modulok segítségével, billenő rácshinta, libikóka, alagút, fiziológiás labda, stb.

A foglalkozás korai fejlesztésnek minősül. Az újszülötteknél kialakult idegrendszeri sérülés során kialakult testszerte jelentkező kóros ízületi és izomállapotok rehabilitációjára komolyabb terápia szükséges. Ebben is segítséget tudunk nyújtani, szakembert ajánlani.


Korai fejlesztő nap keretén belül a győri Gézengúz Alapítvány együttműködésével lehetőség van állapotfelmérésre, kontrollvizsgálatra:

Pszichodiagnosztika
  • az értelmi-, a beszéd-, a nagy- és finommozgások, az érzelmi és szociális fejlődés menetét vizsgálják
Mozgásdiagnosztika
  • felmérik többek közt a testtartást, a felegyenesedési folyamatban elért stádiumot, az egyensúlyt és a koordinációt. Különösen figyelik a testhelyzet változtatás képességét és a mozgáskivitelezés minőségét
Huple®
  • egy speciális mozgás- és koordinációfejlesztő eszközzel végzett vizsgálat, amely során képet kapunk a csecsemők és gyermekek idegrendszeri érettségéről, működési zavaráról, izomtónus, egyensúly-, a szem-kéz koordináció-, és fej-törzs kontroll állapotáról. A gyermek finom reakcióit, válaszadó képességét értékelik

Ajánlott terápiák:

  • DSGM- Dévény módszer
  • Ayres terápia
  • TSMT szenzomotoros tréning
  • Neuro-hidroterápia

Akik közösségben szeretnének fejlődni, a Csiri-biri tornát ajánljuk számukra, mely egy olyan csoportos mozgásforma, mely minden egyes mozzanata, momentuma fejlesztően fog hatni a gyermek személyiségére, mozgásfejlődésére, ritmusérzékére, zenei hallására.

Torna foglalkozásainkon fontos szerepet kapnak a nagy- és finommotorikus mozgások, fejlesztő gyakorlatok, mozgásfejlesztő eszközök, valamint megfigyelhető, hogy a gyermek hogyan viselkedik társaságban, hogyan reagál váratlan helyzetekre, hogy kortársaihoz képest megfelelően fejlődik-e a mozgása, hajlandó-e, képes-e irányított gyakorlatokat végrehajtani, valamint figyelmét rövid ideig egy bizonyos dologra összpontosítani.

Foglalkozásaink azt a célt szolgálják, hogy az anyukák lássák, maguk döntsék el, hogy a többi gyerkőchöz képest gyermekük fejlettségi szintje megfelelő-e.