BBMM thai babamasszázs és mozgásfejlesztés

A BBMM® módszer hagyományos thai babamasszázs és szemlélet ötvözése az ideggyógyászat, a fejlődéspszichológia, a fejlesztőpedagógia és a gyógypedagógia tudományos eredményeivel, a csecsemők első életévére kidolgozva. A babamasszázs folyamatához kapcsolódik a testtájankénti mozgatás, figyelembe véve a baba életkori fejlettségi szintjét.

A babamasszázs az érintés szeretetteljes erejével fokozza az energiapályák működését, beindítva a szervezet regeneráló, vitalizáló, öngyógyító folyamatait. Ezt az önmagában is csodálatos masszázstechnikát összekapcsoltuk a tudományos mozgásfejlesztés fogásaival.

A módszer segítségével a baba áthalad a megfelelő mozgásfejlődési skálán. Szülői közreműködéssel minden csecsemőkori mozgásmintát elegendő minőségben és mennyiségben gyakorolhat, így a fejlődési elakadások és hiányosságok elkerülhetők. Nem marad ki a kúszás a mászás, a baba megtanulja tartani a fejét hason fekvésben, és remélhetőleg nem áll fel és indul el túl korán. A masszázs mozgás ezzel a prevenciós szemléletmóddal, az ép idegrendszerű csecsemők korai fejlesztő módszerének tekinthető.

www.babamasszazs.eu