Babás jóga

A szülés sok változást hoz az anyák életében. Azontúl, hogy egy új jövevénnyel gazdagodik a család, a szülést megelőző időszak aktív, közösségi életét felváltja az otthoni környezet viszonylagos állandósága. Jó, ha a mama megőrzi korábbi aktivitását ebben az új életritmusban is, és továbbra is közösségben, a többiekkel megosztva tapasztalatait, gyakorolja az anyaságot.

A szülőknek nagyon fontos, hogy mindig figyeljék intuícióikat arról, hogy mi a jó nekik és a gyermeküknek. A gyermek és a mama érintkezésének, közös tevékenységének és kikapcsolódásának, a játék kezdetének az egyik legjobb formája a BABA-MAMA JÓGA.

A szülő és gyermek közötti mozgás adta harmóniában a baba már korán hozzászokik a mozgás-gazdag életmódhoz és a jó példa korán beleívódik szokásaiba. A hatha jóga pozíciók a babának háromdimenziós mozgásérzést adnak a világról és a test fejlődését is sokban segítik. A világ természetes megtapasztalása és érzése: az, hogy a baba és a mama teljesen szinkronban mozog, a legfontosabb a babának. A mama a gyakorlatok közben mindig a baba igényeit követi és megtalálja a nevetésben, a szemek kontaktusában és a mozgásban a legbensőbb emberi kapcsolatot a gyermekkel.

A BABA-MAMA JÓGÁBAN megélt közös tevékenység csökkenti a szülés utáni depresszió kialakulásának esélyét, és a születés traumájának néhány formáját is jól oldja. Míg a babának az egész foglalkozás játék, a mamának egy jó lehetőség arra, hogy visszaszerezze a szülés előtti kondícióját és nincs szükség bébiszitterre sem. A gyakorlatok közben egyik kézből a másikba átvett baba az érintések által kellemes nyugtató masszázsban részesül.

A jóga kedvezően befolyásolja a test, a lélek és a szellem harmóniáját.

  • Kis babás jóga
  • Nagy babás jóga